Soustředění Bic Velké Dářko 2017

Na Velkém Dářku se od 3. do 7. července 2017 opět konalo soustředění mládeže pro třídy Bic Techno 293, Evropa a Laser. Zúčastnilo se ho celkem 48 mladých surferů. Někteří už byli na soustředění potřetí. Přibylo také mnoho nových účastníků, kteří se s windsurfingem seznámili teprve nedávno. Zvýšený počet dětí si vyžádal rozdělení do pěti skupin podle zkušeností a výkonnosti a také větší počet trenérů.  Na vodě se pak trénink přizpůsoboval schopnostem jednotlivých skupin.

První dva dny byly náročnější, protože foukal silný vítr, který byl sice dobrý pro skluz a trénink zkušenějších skupin, ale začínající bylo občas potřeba zachránit od ztroskotání na kamenité hrázi. Ve středu a čtvrtek pak vítr polevil, což bylo lepší pro méně pokročilé. V pátek před závodem skoro nefoukalo, takže se pilovala teorie a také se soutěžilo v pádlování. Odpoledne se ještě rozfoukalo a všichni si vyzkoušeli pár cvičných startů.  Dá se říct, že počasí soustředění přálo a nemuseli jsme ani vytahovat zimní čepice, což je na Dářku obvyklé.

Každý ročník soustředění je trochu jiný. Tento rok byl obohacen novým otočným trenažérem na suchu a také jízdou na megaboardu, který dovezl Patrik Hrdina a na kterém si mohli začátečníci bezpečně vyzkoušet jízdu v tandemu a osvojit si tak ovládání a držení plachty.

Samozřejmě, že také došlo na výlet na kole a různé týmové hry. Na konci týdne bylo u všech vidět, že se zlepšili a také se všichni vzájemně spřátelili. Velký dík patří všem trenérům a také těm, kteří na soustředění pomáhali, aby vše klapalo, jak má.

 

Stránky soustředění

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..