Závod mladých nadějí 2017

O víkendu 8. – 9. července se na Velkém Dářku konal další závod Českého poháru ve třídě Bic Techno, který navazoval na předchozí soustředění. Tento závod se pořádal také pro třídy Optimist, Evropa a Laser 4.7. Ve třídě Bic se přihlásilo celkem 44 závodníků. Letos je tak Bic nejpočetnější windsurfingovou třídou u nás.


V sobotu byly ideální povětrnostní podmínky – polojasno a vítr ze severozápadu od 7 do 10 m/s, který v některých nárazech dosahoval rychlosti až 12 m/s. Závodní komise nejdříve uspořádala dvě non-stop rozjížďky a pak si mohli závodníci odpočinout na břehu. Odpoledne se pak odstartovaly další dvě rozjížďky.

Pokud lze srovnávat výkony závodníků, tak se jim oproti minulému roku dařilo zvládat náročné podmínky o poznání lépe. Stále je však na čem pracovat a zlepšovat se. S větrem bojovali hlavně závodníci, kteří tento rok na windsurfingu stáli poprvé. Startovní pole doplňovali také někteří dospěláci, kteří se účastnili v kategorii Bic Techno Plus. Skluzové podmínky si vychutnával zejména Honza Štěpánek. Pronásledoval ho věčně mladý Martin „Mapos“ Pospíšil a občas se ve skluzu mihnul také prezident Marek Raška.

V neděli se vyplnila předpověď a foukal jen slabý proměnlivý vítr z jihu do 2 m/s. Další rozjížďky se již neodstartovaly a po 13. hodině byly vyhlášeny výsledky.

Zde jsou výsledky těch nejlepších v jednotlivých kategoriích.

U13 – chlapci

  1. David Drda
  2. Šimon Skřepek
  3. Vojtěch Tlapák

U13 – dívky

  1. Kristýna Chalupníková
  2. Nela Sadílková
  3. Nicol Říčanová

U15 – chlapci

  1. Adam Štěpánský
  2. Jiří Himmel
  3. David Wagner

U15 – dívky

  1. Kateřina Altmannová
  2. Bára Švíková
  3. Martina Neckářová

U17

  1. Klára Himmelová
  2. Jonáš Horáček
  3. Kateřina Švíková

Bic Techno Plus

  1. Martin Pospíšil
  2. Jan Štěpánek
  3. Adéla Rašková

Celkové výsledky

Fotoalbum – Pavel Konopík

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..