Soustředění Bic v plném proudu (a skluzu)

Od úterý 29. srpna probíhá v YC Dyje na Nových Mlýnech soustředění mladých surferů ve třídě Bic Techno 293. Připravují se zde na následující Mistrovství České republiky (1. – 3. 9. 2017), které je zároveň součástí série Super Cup. Nakonec se na trénink sešlo přes 20 dětí.

Úterý bylo ze začátku bez větru, takže se většina času věnovala teorii – strojení plachty, jak ji udržovat a další tipy a triky. Odpoledne doplnil další znalosti a poznatky ke trimu plachty také Patrik Pollák, který má již mnohaleté zkušenosti. Později odpoledne se přece jen rozfoukalo, takže se mohlo přejít od teorie k praxi a vyzkoušet vše na vodě.

Středa přinesla nádherný a teplý slunečný den s dostatkem větru, aby se dalo jezdit ve skluzu. To se pilovalo v dopoledním i odpoledním tréninku. Mladší a méně zkušení tak zkoušeli co nejvíce jezdit v trapézu a v poutkách, aby získali větší jistotu. Ti zkušenější se snažili zlepšit techniku skluzu na zadoboční vítr při jízdě na závětrnou bójku.

Ve čtvrtek dopoledne se ještě probraly věci z předchozího dne a následně se pak na vodě trénovaly starty a jezdily se krátké rozjížďky na karuselu.

Doufejme , že soustředění všem pomohlo naučit se něco nového, rozjezdit se anebo se alespoň pořádně rozhýbat při ranní rozcvičce, do které vnesl nové prvky Karol Beránek. Uvidíme, jak jim to půjde na následujícím MČR.

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..