Super vítr na Super Cupu SVK

V sobotu 5. – 6. května zahájil sérii Super Cup první závod na Slovensku na přehradě Domaša. Naši republiku zde zastupovali tři závodníci na Raceboardu – bratři Kamenští a Luboš Mielec.

Po přihlášení jsme dostali tradiční balíček s tričkem, nápojem pro občerstvení a energetickými tyčinkami. Organizátoři objednali na závod tolik větru, že ho někteří nakonec nebyli schopni pobrat. Foukalo neskutečně.  Foukalo v pátek při cestě na Slovensko. Foukalo celou sobotu. Foukalo ještě v neděli, když jsme se vraceli domů.

V sobotu zvolila závodní komise novou trať – kurz M. Byla sestavená ze startu, 5-ti bójek a cíle. Nejdříve se jede stoupačka na návětrnou bójku a pak slalom dolů. Jela se vždy dvě kola. Vítr vál ze severu o síle 8 – 12 m/s, takže jsme se svezli v plné palbě bez nutnosti pumpování. První dojmy z nové trati jsou veskrze dobré. Důležitá je první stoupačka a pak dobře halzovat bez pádů. Díky jízdě na bočáky až zadobočáky taky tolik nehrozí zapíchnutí špice jako při jízdě na zadní vítr. V sobotu jsme tak odjeli všechny čtyři plánované rozjížďky. To vše za teplého počasí, azurově modré oblohy a nadstandardního větru pro plachtění.

Večer pro nás byla nachystaná dobrá večeře v restauraci, která se prakticky nachází u surf-klubu. Poté následovalo příjemné posezení v hangáru klubu spojené s ochutnávkou vín a sýrů a dalších dobrot ze Slovenska i Maďarska. Vítr večer stále foukal, jako kdyby někdo nemohl najít vypínač.

Počasí v neděli bylo opět nádherné a vítr dosahoval stejné síly jako v sobotu, jenom možná nebyl tak stálý, což nahrávalo těm, kteří dokáží využít změny. Tentokráte rozhodčí postavili trať ve tvaru klasického karuselu alias sausage, alias párek. Absolvovali jsme další čtyři rozjížďky. Skončili jsme závodit po 13. hodině a zanedlouho byly vyhlášeny výsledky.

Organizátorům se závod vydařil na jedničku s hvězdičkou. Na slavnostním nástupu nás Maďaři pozvali na Balaton na další závod Supercupu. Prý má být ještě velkolepější než minule. Každopádně na letošní Supercup na Slovensku budeme dlouho vzpomínat. Na Domaše jsou organizátoři sehraní, je tu přátelská atmosféra a i když je to trochu dál, tak příští rok určitě znovu přijedeme.

Výsledky

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..