Mistrovství světa Raceboard 2018

Na MS Raceboard v Blanes se vydalo 6 českých závodníků. Na poslední  červnový týden do Španělska vyrazili Slívovi, Kamenští a také Petr Vrána.

Měli jsme to potěšení setkat se zde s Jonathanem „Jono“ Dunnetem, který do Blanes dorazil mimo plán čírou náhodou a trochu jinou cestou než je obvyklé. Plachtí na raceboardu kolem Evropy. Začal v květnu 2017 někde u hranic Norska s Ruskem. V roce 2015 už objel svou rodnou Anglii a později se rozhodl poznat také břehy svého kontinentu. Více se můžete o tomto dobrodruhovi dozvědět na jeho webových stránkách.

Mistrovství začalo v pondělí 25. června registrací, inspekcí vybavení a slavnostním zahájením ve večerních hodinách.

RACEBOARD WORLDS 2018 – Day 0

It took 13 months for Jono to sail to Blanes from Norway on his trip around the Europe and only 2 days ago Juha was sure he is not coming to Raceboard worlds first time in 10 years. But they are both here and ready for the action that starts tomorrow ….

Zveřejnil(a) International Raceboard Class dne Pondělí 25. červen 2018

Závodní den začíná vždy v 10 hodin na skippers meetingu a o půl hodiny později je další meeting s meteorologem, který podává informace, jak by mělo ten den foukat.

V úterý jsme odjeli 3 rozjížďky. První foukalo docela dobře, vypadalo to, že budou i skluzové podmínky, ale pak začal vítr klesat. Vítr postupně padnul až na nějaké 3 až 4 uzly. Pro nás jako jezerní a rybníkové jezdce to bylo o to těžší, že byly stále vlny.

RACEBOARD WORLDS 2018 – Day 1

For most windsurfing classes it would be a problem to sail a 1 or 2 races on a day like today. For raceboard class no problem. 3 races back to back. No it was not easy. Physical, tactical, technical, but thats what racing in raceboard class is all about…

Zveřejnil(a) International Raceboard Class dne Úterý 26. červen 2018

Druhý závodní den se čekalo na vítr asi do 14 hodin, kdy se zvedl očekávaný vítr z jihozápadu. Foukalo okolo 4-5 m/s. Na startu bylo docela nacpáno a jeden start se musel opakovat, protože byli skoro všichni přes čáru. Třetí rozjížďku dne se rozfoukalo, jelo se ve skluzu, takže dopředu poskočili i těžší jezdci jako Martin Slíva. V mužích je na tom z našich nejlépe Radim Kamenský na 17. místě. Mezi ženami si zatím vede dobře Jana Slívová, která je čtvrtá, ale má stejný počet bodů jako třetí Ilona Grinberga. Večer nás čekalo pohoštění na ham party a později na paella party.

RACEBOARD WORLDS 2018 – Day 2

DAY 2 of the Raceboard world championships 2018 and its more bright smiles here in Blanes, Costa Brava. 3 more races sailed and results are shaping up, but it's not over till it's over ….

Zveřejnil(a) International Raceboard Class dne Středa 27. červen 2018

Čtvrtek byl zase ve znamení čekání na vítr. V 15:00 nás sice vyhnali na vodu, ale asi po hodině a půl jsme se vrátili zpět, protože podmínky nebyly dostatečně dobré, aby se mohlo začít závodit.

RACEBOARD WORLDS 2018 – Day 4

Forecast today was 4,5 knots in gusts, but luckily we got more. And when the going gets tough, the tough get going….

Zveřejnil(a) International Raceboard Class dne Pátek 29. červen 2018

Pátek – vítr přichází opět až po druhé odpolední hodině, kdy vyrážíme z přístavu na vodu. Vítr vane něco kolem 3-4 m/s. Odpumpovali jsme další dvě rozjížďky. V první rozjížďce nám dělá trochu problém první návětrná bójka na kterou se někdo díky vlnám dostával na dvakrát. Po 16:00 vítr opět utichá a rozhodčí nás posílají na břeh. Vyčkáváme vítr a po 18. hodině je vyvěšen odklad na další den.

RACEBOARD WORLDS 2018 – Day 5

History in the making… 2nd overall world title for Joao after 28 years, first overall raceboard world title for Finland ever. Tough week of racing, relaxing time with friends.

Zveřejnil(a) International Raceboard Class dne Sobota 30. červen 2018

Poslední pátý den se netrpělivě vyčkává na větrné podmínky, aby si každý mohl nějak polepšit ve výsledcích. Podle „meteomana“ by měla odpoledne začít fungovat termika. Nakonec se opět dočkáme po 14. hodině a startují se ještě další dvě rozjížďky. Na rozdíl od předchozího dne se mi zdál vítr stabilnější a bylo se o co opřít. Celkem jsme nakonec dokončili 10 rozjížděk.

Výsledky

Stránky závodu

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..