Soustředění na Velkém Dářku 2018

V prvním červencovém týdnu od 2. do 6. 7. 2018 proběhl další ročník soustředění třídy Bic Techno 293 na Velkém Dářku. Zúčastnilo se ho celkem 48 mladých účastníků od začínajících po zkušené windsurfery.

Děti a mládež byli rozděleni do čtyřech skupin podle svých schopností a výkonnosti. Poprvé se také zkušenější surfeři starali částečně o začátečníky. Trénink na vodě byl přizpůsoben pro jednotlivé skupiny.

Organizátoři se snažili pro všechny nachystat pestrý program. Pro děti byly připraveny přednášky na různá témata. Probírala se technika jízdy, taktika a samozřejmě také pravidla jachtingu se zaměřením na speciality windsurfingu. Nově byla doplněna prezentace o historii windsurfingu a Martina Dlouhá připravila zajímavou přednášku o stravování závodníka.

Program byl dále doplněn různými sportovními aktivitami. Když nebylo dostatek větru, tak se jezdilo na paddleboardech a kánoích nebo se vyrazilo na cyklistický výlet. Večer se hrála vybíjená, fotbálek nebo různé hry na pláži. Jeden večer jsme také absolvovali kondiční trénink.

Jako obvykle panovala na soustředění příjemná přátelská atmosféra. Velký dík patří všem trenérům, týmu, který se stará o stravování a dalším dobrovolníkům, kteří pomáhali, kde se dalo.

Foto: Dalibor Mikulec, Pavel Kamenský

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..