Mimořádně úspěšné ME Bic Techno 293

Varkiza, Řecko 20. – 27. 10. 2018

Minulý týden skončilo v Řecku velmi ostře sledované ME Bic Techno 293. Musím přiznat, že na tak skvělý výsledek jsme předem ani nepomysleli. Celý český tým absolvoval poslední přípravu před ME na Gardě, kde proběhlo soustředění v Torbole a následně velmi kvalitně obsazený závod v Malcesine, kde naši výsledkově překvapili. Po krátkém odpočinku vyrazila naše reprezentace do Řecka. V nemalé konkurenci zhruba 230 závodníků z 21 zemí se uskutečnilo celkem 11 rozjížděk v průběhu 6 dní. Tento velmi dlouhý závod se odjel za extrémně různorodých povětrnostních podmínek, kdy foukalo od jednoho až po patnáct m/s.

Musím dodat, že pro většinu našeho mladého a zatím stále nezkušeného týmu se jednalo o první start na takto velkých závodech. Navíc polovina závodníků svým věkem patří ještě do nižších věkových kategorií, než ve kterých zde startovali. Proto výsledky, kterých všichni naši závodníci a závodnice dosáhli, jsou dobrým příslibem do budoucna. Z českého pohledu byla nejpočetněji obsazena kategorie U15 dívky a U15 chlapci.

Nejmladší Nela Sadílková velmi hezky bojovala mezi staršími soupeřkami a obsadila pěkné 27. místo. V silnějším větru malinko zaostávala, ale ve slabším jí to jelo parádně a šlapala na paty dalším dvěma českým závodnicím, Kristýně Piňosové a Kristýně Chalupníkové. Kristýna Piňosová měla trochu nevyrovnané výsledky. Dokázala dát několik pěkných rozjížděk a několik naopak nepovedených. Celkově skončila na 22. místě. Nejlépe si s řeckými podmínkami poradila Kristýna Chalupníková, která jezdila jachtařsky velmi chytře a rychle. Většinu rozjížděk dojížděla v TOP 10 a dvakrát dokonce na pódiovém umístění. Výborně zvládala silný a slabý vítr a celkově vybojovala vynikající 6. místo!

V kategorii U15 chlapci byl nejmladší závodník Tibor Nevelöš. Ten stejně jako Nela především ve slabém větru hodně zatápěl svým soupeřům. Myslím, že v příštím roce by si soupeři měli dávat velký pozor, vždyť jeho nejlepším výsledkem v rozjížďce bylo 8. místo. David Drda bohužel nedokázal jezdit stabilní výsledky. Především špatné výsledky ve slabém větru ho odsunuly na 37. místo. Naopak velmi vyrovnaně jezdil Adam Nevelöš. V konkurenci 70-ti závodníků jezdil stabilně v TOP 10 a dosáhl svého doposud nejvýraznějšího úspěchu, když obsadil celkové 10. místo!

BIC TECHNO 293 Europeans 2018 – DAY 4

Almost a mythical battles here in GREECE at the BIC Techno 293 Europeans 2018 today. Epic wind conditions and battles of big vs small in tough sailing conditions. Some were going up some down on the results but most coming back from water with the smile after a day of great fun…

Zveřejnil(a) International Techno 293 Class Association dne Čtvrtek 25. říjen 2018

Bára Švíková a Kačka Altmanová i přes svůj nízký věk startovaly v kategorii U17. Mezi staršími a zkušenějšími závodnicemi bojovaly, jak nejlépe dovedly. I přes tento hendikep se v závodním poli neztratily a mají předpoklad k vylepšení výsledků v příštích dvou sezónách, kdy budou startovat již ve své reálné věkové kategorii.

BIC TECHNO 293 Europeans 2018 – DAY 6

Week of amazing moments came to an end. Challenging week but, in true spirit of the class not only those 12, who stood on the podium are winners here. Most of participants would like to do it all over again, but for that we need to wait till next championship…

Zveřejnil(a) International Techno 293 Class Association dne Sobota 27. říjen 2018

Pro všechny závodníky byl tento závod velkým přínosem a zkušeností. Každá rozjížďka a každý start v takto velkém a kvalitním závodním poli je k nezaplacení. Postupně se naši mladí závodníci učí kromě jachtařských a windsurfingových dovedností také samostatnosti a soběstačnosti. Děkuji tímto všem závodníkům za příkladnou reprezentaci a gratuluji k vynikajícím výsledkům. Na závěr mi dovolte poděkovat ČSJ, trenérovi Karlovi Lavickému a všem rodičům za podporu, bez které bychom nemohli dosáhnout těchto skvělých výsledků.

Honza Štěpánek, zástupce Bic Techno 293

Oficiální stránky závodu

Výsledky

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..