Český pohár – slalom V – report

Konečně se nám podařilo letos odjet závod ve slalomu. A určitě lze říci, že závod kvalitní. Přihlášeno bylo 18 závodníků a to chyběla některá známá jména. Vítr foukal poněkud nekonzistentně, ale pokud zrovna foukal, tak docela zdatně. Po první rozjížďce, která se jela v dobrém větru okolo 8 m/s vítr téměř zcela utichl a zdálo se být hotovo. Následovala hodinová pauza, pak se ale vítr vzchopil a opět se závodilo. Prostřední ze tří dalších odjetých rozjížděk se dokonce jela ve větru značně přes 10 m/s. Pak následovala další pauza, ale rozhodčí to nevzdali a díky jejich trpělivosti se odjely další 2 rozjížďky.

Po prosurfovaném dni a šesti odjetých rozjížďkách zvítězil zcela jasně Jakub Zíma. Druhý byl nestárnoucí Patrik Hrdina, který si jen tak odskočil od paddleboardu vyškolit všechny mladší závodníky a třetí místo obsadil rovněž neúnavný Martin Sladký.

Velký dík patří rozhodcovské komisi, tandem Filip Ševčík a Katka Nedbalcová pracoval naprosto dokonale a vytěžil z dnešního proměnlivého větru úplné maximum. Přestože vítr hodně skákal, rozhodčí poctivě upravovali trať, rušili rozjížďky, pokud přestalo foukat a vůbec se chovali zcela profesionálně. Za všechny slalomáře jim uctivě děkuji, takto závodit je radost.

Marek Raška, ředitel závodu

Výsledky a foto brzy zde

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..