Pohár Rozkoše

V sobotu 24. 8. 2019 se na Rozkoši sešli závodníci ve třídě Fun, Raceboard a Bic Techno, aby se zúčastnili pohárového závodu. Tentokráte se nově stal pořadatelem klub TJ Slávia – Jachting Česká Skalice. Pro mnohé to byla premiéra v novém zázemí.

Na nástupu nás přivítal ředitel závodu Mirek Kopta a hlavní rozhodčí Ivan Žák. Celkem do závodu nastoupilo 49 závodníků – 10x Fun, 20x Raceboard a 19x Bic. Tři raceboardisté přijeli také z nedalekého Polska.

Ze začátku to s větrem nevypadalo moc dobře, ale nakonec se před čtvrtou hodinou odpoledne začalo rozfoukávat a tak všichni vyrazili na vodu. Závodní komise rychle postavila trať ve tvaru trapezoidu. Vítr zesílil na 6 – 8 m/s, takže byly skluzové podmínky.

Jako první startovaly Funy. Většina závodníků již jela na foilech, takže po letmém startu mizely rychle v dáli. Nutno podotknout, že jízda foilu je zcela hladká a neslyšná, kromě hvízdajících provázků, které slyšíte až těsně, když okolo vás někdo prolétne nad hladinou. Jako další pokračovaly raceboardy a po nich mládež na Bic Techno.

Ve Funech v rozjížďkách dominoval Jakub Zíma. Na Raceboardech držel první příčku zase Petr Kučera junior a na Bicu byl nejlepší Adam Nevelöš, kterého jednou na špici vystřídal David Drda. Ve skvělých větrných podmínkách, s teplým počasím a sluníčkem, se závodilo až do večera. Funy dokončily 5 rozjížděk, Raceboardy jich stihly 4 a mládež odjela 3 povolené rozjížďky. Všechny rozjížďky se jely nonstop.

V neděli jsme čekali na vítr marně a tak se před třetí hodinou odpoledne mohly vyhlásit výsledky. Je třeba poděkovat pořadatelskému týmu za dobře zorganizovaný závod, který probíhal bez problémů. Na stejném místě začíná ve čtvrtek 29. srpna MČR Raceboard a Bic – budeme se těšit.

Celkové výsledky

Fun – 1. Jakub Zíma, 2. Patrik Hrdina, 3. Lukáš Neumann
Raceboard absolutní pořadí – 1. Petr Kučera junior, 2. Jan Skřepek, 3. Radim Kamenský
Raceboard ženy – 1. Dagmar Hrubá, 2. Markéta Vránová, 3. Monika Franczak
Raceboard Grandmaster – 1. Martin Pospíšil, 2. Pavel Hrubý, 3. Karel Loužek
Raceboard Veteran – 1. Lubomír Mielec, 2. Petr Haubold, 3. Petr Kučera senior
Bic Techno U13 – 1. Alexandra Lojínová, 2. Teodor Šeliga, 3. Jiří Štěpánek
Bic Techno U15 dívky – 1. Kristýna Chalupníková, 2. Nela Sadílková, 3. Nicol Říčanová
Bic Techno U17 chlapci – 1. Adam Nevelöš, 2. David Drda, 3. Ondřej Parchomenko
Bic Techno U17 dívky – 1. Kristýna Piňosová, 2. Barbora Švíková, 3. Kateřina Altmannová

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..