MMČR Bic Techno a Raceboard

Je za námi Mezinárodní Mistrovství České Republiky ve třídách Bic Techno 293 a Raceboard. Tentokráte se konalo na vodní nádrži Rozkoš a pořadatelem byl nově klub TJ Slávia – Jachting Česká Skalice. Mistrovství začalo 29. 8. 2019 a trvalo celkem 4 dny. Závodu se účastnilo 31 mladých surferů ve třídě Bic, 28 závodníků v Raceboardech a 11 ve třídě Fun, pro kterou byl závod vypsán jako Český pohár.

Celé Mistrovství bylo ve znamení čekání na vítr. Ve čtvrtek začalo foukat až k večeru z okolních bouřek. Vzhledem k pokročilé hodině a také nepříliš velké jistotě stálého směru větru se zástupci tříd rozhodli, že se na vodu nepůjde. Pátek byl podobný. Přes den většina účastníků užívala teplého slunečného počasí ke koupání, vodním radovánkám a dovádění na paddleboardech. Odpoledne byla závodní komise v pohotovosti, ale vítr v potřebné síle bohužel nedorazil.

V sobotu odpoledne konečně začal vát vítr z JJV. Síla větru kolísala okolo 3 – 4 m/s. V nestálých podmínkách, kdy se směr hodně měnil, se podařilo uspořádat 5 rozjížděk pro třídu Race a 4 pro Bic.

V neděli ráno po osmé hodině odjela v čerstvém ranním větru dvě rozjížďky také třída Fun. Ostatní, kteří byli unaveni po sobotě, startovali až v 10:00. Bohužel vítr zeslaboval a tak se druhá rozjížďka dne musela přerušit. Po krátké přestávce, kdy vítr ještě více polevoval a předpověď neslibovala zlepšení, se závodní komise rozhodla závod ukončit.

Kdo se stal mistrem republiky v jednotlivých třídách a kategoriích si můžete prohlédnout na následujících fotografiích. Jak si vedli ostatní, najdete ve výsledcích. Poděkování patří také celému pořadatelskému týmu, jemuž velel hlavní rozhodčí Ivan Žák s bravurou jemu vlastní.

Celkové výsledky

Bic Techno celkově – 1. Tibor Nevelöš, 2. Kristýna Chalupníková, 3. Adam Nevelöš

Bic Techno U17 – 1. Kristýna Chalupníková, 2. Adam Nevelöš, 3. Kristýna Piňosová
Bic Techno U15 – 1. Tibor Nevelöš, 2. Nela Sadílková, 3. Nicol Říčanová
Bic Techno U13 – 1. Alexandra Lojínová, 2. Klára Chalupníková, 3. Teodor Šeliga
Bic Techno chlapci – 1. Tibor Nevelöš, 2. Adam Nevelöš, 3. David Drda
Bic Techno dívky – 1. Kristýna Chalupníková, 2. Kristýna Piňosová, 3. Nela Sadílková
Raceboard mezinárodní pořadí – 1. Patrik Pollák, 2. Radim Kamenský, 3. Martin Pospíšil
Raceboard české pořadí – 1. Radim Kamenský, 2. Martin Pospíšil, 3. Jan Skřepek
Raceboard grand master + veteran – 1. Martin Pospíšil, 2. Petr Kučera senior, 3. Pavel Hrubý
Fun – 1. Jakub Zíma, 2. Lukáš Neumann, 3. Martin Sladký

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..