Mistrem ČR v Raceboardech se stal Karel Lavický

Od čtvrtka 26. do neděle 29. srpna 2021 se na Nechranicích konalo Mistrovství České republiky ve třídě Raceboard. Jubilejní závod s názvem Nechranická buchta se pořádal již po čtyřicáté. Byl také vypsán pro třídy Fun a Techno 293.

Ve čtvrtek byly dobré podmínky a vál silný vítr, ve kterém se uskutečnily 4 rozjížďky ve skluzu. To nahrávalo závodníkům s větší váhou. Na špici se střídal Karel Lavický s Radimem Kamenským. Je třeba pochválit i naše začínající mládežníky na Techno 293, kteří se se silným větrem dokázali poprat a nevzdávali se. Foily dokázaly zvládnout 5 rozjížděk, ve kterých dominoval Jakub Zíma.

V pátek vítr trochu zeslábl, ale jízda ve skluzu byla stále možná. Raceboardy odjely dalších 5 rozjížděk, protože předpověď větru na víkend byla slabší.

V sobotu se muselo ze začátku na vítr čekat, dopoledne převažovalo deštivé počasí. Odpoledne se nakonec rozfoukalo. Vyjely už jenom raceboardy a techna, protože byl vítr jen do cca 5 m/s. V náročných podmínkách, kde se muselo více pumpovat, se ukázalo, že i starší mistři mají občas navrch, když na návětrné bóji dojel první Luboš Mielec nebo Pavel Hrubý. Dařilo se také Dagmarce Hrubé, která se držela v předu i přes to, že má plachtu 8,5 m. Na špici tentokráte vedl Karel Lavický před Radimem Kamenským.

V neděli se již žádné rozjížďky nekonaly a proběhlo vyhlášení vítězů. Jak to dopadlo se můžete podívat na následujích fotografiích.

Raceboard – Absolutní pořadí MČR: 1. Karel Lavický, 2. Radim Kamenský, 3. Martin Pospíšil
Raceboard – Grand master: 1. Martin Pospíšil, 2. Pavel Hrubý, 3. Martin Slíva
Raceboard – ženy: 1. Dagmar Hrubá
Foil: 1. Jakub Zíma, 2. Kateřina Altmannová, 3. Adéla Rašková
Techno 293: 1. Štěpán Loužek, 2. Veronika Baštářová, 3. Roxana Brázdová, 4. Kristýna Štěpánková, 5. Marek Křenek

Je třeba poděkovat pořadatelům, kteří se snažili, aby vše klapalo jak má a také za chutné večeře, které byly připraveny pro závodníky.

Celkové výsledky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..