Mistrovství světa IQ Foil youth & junior 2022

Na švýcarském jezeře Silvaplana se minulý týden uskutečnilo mistrovství světa juniorů ve třídě IQ Foil. Na startu jsme měli 13 českých juniorů a naše ambice byly zvláště vysoké v kategorii dívek do 19 let, kde startovalo hned 5 českých závodnic.

Na Silvaplaně se závodí pouze na termický vítr zvaný Maloja, který fouká od jihozápadu a ten i přes krásné počasí hrál s pořadateli na schovávanou.

Nakonec se podařilo uskutečnit pouze 3 slalomy a 3 kurzy v základní části závodu. Po rozdělení na zlatou a stříbrnou skupinu odjeli chlapci ještě dva slalomy a rovnou se šlo na medal race, do kterého postupuje pouze 10 nejlepších z každé kategorie.

Z chlapců do závěrečných medal race nikdo nepostoupil, ale dívky nám to vynahradily 5-ti násobnou účastí.

Nejprve v kategorii U17 bohužel nepostoupila ze čtvrtfinále Alex Lojínová a skončila finálně na 8. místě, které je skvělým příslibem do budoucnosti.

V semifinále U19 dívky nastala nevídaná věc, kdy proti sobě nastoupily 4 české závodnice. I místní komentátor vůbec nechápal, kde ta Česká republika vlastně na tom světě leží 🙂
No a potom už přišlo velké finále, kde si to dvě postupující ze semifinále Bára Švíková a Nela Sadílková rozdaly s nejlepší ze základní části, israelkou Tamar Steinberg.

Pro českou republiku nejlepší výsledek v historii šampionátů mistrovství světa ve windsurfingu a navíc ve třídě IQ Foil.

  1. Tamar Steinberg ISR
  2. Barbora Švíková CZE
  3. Nela Sadílková CZE
  4. Kateřina Altmannová CZE
  5. Kristýna Piňosová CZE

Kompletní výsledky všech českých reprezentantů zde 2022 iQFOiL YOUTH & JUNIOR WORLD CHAMPIONSHIPS (sailti.com)

Czech windsurfing team má v juniorské kategorii IQ Foil velkou sílu a navázal tak na skvělé výsledky z juniorské třídy Techno 293. Velmi se těšíme, co nám ještě naši junioři v dalších sezónách předvedou.

Velmi děkujeme za podporu Českému svazu jachtingu a samozřejmě všem rodičům, bez kterých by to nešlo.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..