Vítr z vinohradů 2022

O víkendu 3. – 4. září 2022 se na Nových Mlýnech konal další závod ze série Supercup. Přihlásilo se celkem 23 závodníků ve třídě Techno 293. Slovensko zde zastupovala pouze jedna dívka. Ve třídě Raceboard nastoupilo také 23 závodníků, z toho 3 závodníci přijeli ze Slovenska a jeden z Polska.

V sobotu vládlo teplé letní počasí. Nad kopcem a hradem Děvičky se vznášel houf paraglidistů, pro které bylo počasí ideální, ale pro windsurfing větru moc nebylo. Foukalo z východu a rychlost byla okolo 3-5 m/s. Naštěstí to stačilo na to, aby se dokončily všechny 4 plánované rozjížďky. V závodním poli se prosazovali hlavně light-wind specialisti. Vítr byl občas loterijní a na některém křídle se dalo dobře vydělat nebo také naopak.

V raceboardech se dařilo nejvíce Petrovi Kučerovi, Honzovi Skřepkovi a Marcelovi Heškovi ze Slovenska. V technu vedla závodní pole Markéta Štěpánková, následovaná Alexandrou Lojínovou a Nelou Sadílkovou.

Nedělní ráno bylo deštivé a závodit se začalo až později, kdy se rozfoukalo kolem 3-4 m/s. Ve slabším větru se odjely další 2 rozjížďky. Později už nebyly podmínky dostatečné pro závodění.

V raceboardech si polepšil hlavně Radim Kamenský, který se dotáhl na 2. pozici. Marcel Heško bohužel ztratil svou pozici díky chybnému startu (OCS). V Technu se za vedoucí trojku dotáhl Tomáš Řezníček (YC Velké Dářko), který v sobotu jednu rozjížďku vyhrál a v neděli byl druhý.

Na závěr byly vyhlášeny výsledky a závodníci si odnesli již tradiční ceny. Děkujeme organizátorům za uspořádání bezproblémového závodu. Snad jen kdyby se příště dalo objednat více větru :-).

Celkové výsledky

Raceboard – absolutní pořadí: 1. Petr Kučera, 2. Radim Kamenský, 3. Jan Skřepek
Raceboard – Masters: 1. Radim Kamenský, 2. Jan Skřepek, 3. Marcel Heško
Raceboard – Grand Masters: 1. Róbert Kissi, 2. Martin Pospíšil, 3. Pavel Hrubý
Raceboard – Veterans: 1. Petr Vrána, 2. Lubomír Mielec, 3. Ladislav Štrambach
Techno 293 – U17: 1. Nela Sadílková, 2. Alexandra Lojínová, 3. Markéta Štěpánková
Techno 293 – U15: 1. Tomáš Řezníček, 2. Klára Chalupníková, 3. František Burda
Techno 293 – U13: 1. Kristýna Štěpánková, 2. Nicol Quittnerová, 3. Marek Křenek

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..