Czech Junior Nationals 2022

Na Nechranicích se od 29. 9. do 2. 10. 2022 konal vrcholný závod sezóny – Mistrovství České republiky pro mládežnické třídy Techno 293, Optimist, ILCA 4, RS Feva a 29er. Třída Techno měla zázemí v YC CERE u hráze a závodila na okruhu Alfa. Přihlásilo se celkem 28 závodníků.

První den závodu nesliboval příliš vhodné povětrnostní podmínky. Dlouhou chvíli při čekání na vítr si děti mohli krátit na hřišti, kde se hrál fotbal (hrály i holky) a později zde proběhl také badmintonový turnaj. Odpoledne se naštěstí nějaký vítr zvedl a foukalo okolo 3-5 m/s, takže se podařilo uskutečnit aspoň dvě rozjížďky. Všichni byli nastartovaní, aby podali nejvyšší výkon, což se některým vymstilo při předčasném startu.

Druhý den se situace s větrem opakovala. Odpoledne se opět trochu rozfoukalo a dokončila se jedna rozjížďka. Po ní se vítr utišil a proto závodní komise raději zavelela k odjezdu na břeh.

Na sobotu byla předpověď větru dosti slibná, ale i tak se začalo závodit až odpoledne. Přišel čerstvý vítr z jihozápadu a dosahoval síly od 6 do 9 m/s, který byl občas doprovázen deštěm. To ale nikomu moc nevadilo, protože byly skluzové podmínky a podařilo se dokončit další 4 rozjížďky, ve kterých se prosadili i těžší závodníci. Během závodu bylo vidět mnoho převrácených lodí a také mladší surfaři se silnějším větrem zápasili a došlo i na pády a zvedání plachty.

Neděle byla podobně větrná jako sobota, ale tentokrát nebyl déšť, vysvitlo slunce a bylo i trochu tepleji. Začalo se závodit od 10:30. Po poledni byla dokončena 3. rozjížďka dne a po ní se jelo na břeh. Celkem se odjelo 10 rozjížděk a závodníci si tak mohli škrtnout dvě nejhorší umístění.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo před 16. hodinou. Vítězové obdrželi medaile, diplomy a knížky o jachtingu, které se určitě budou hodit. Mistryní České republiky se stala Nela Sadílková, která tak dál pokračuje v sadě vítězství z Mistrovství světa a Evropy.

Kategorie U13: 1. Kristýna Štěpánková, 2. Marek Křenek, 3. Nicol Quittnerová
Kategorie U15: 1. František Burda, 2. Klára Chalupníková, 3. Štěpán Loužek
Kategorie chlapci: 1. Jiří Štěpánek, 2. Šimon Skřepek, 3. František Burda
Absolutní pořadí a zároveň kategorie dívky: 1. Nela Sadílková, 2. Nicol Říčanová, 3. Alexandra Lojínová

Odkazy

Fotogalerie – Petr Skokan

Video

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..