Starobrno Cup 2023

Od 24. do 25. června 2023 se na Brněnské přehradě uskutečnil krajský přebor společně s Moravským regionálním pohárem pro třídy Techno 293 a Raceboard. Účast závodníků byla trochu slabší díky dalším akcím, které probíhaly ve stejném termínu. V Raceboardech nastoupilo 9 závodníků a v Technu 5.

V sobotu byly větrné podmínky celkem slušné – foukalo 5-7 m/s ze severozápadu. Díky tomu se mohlo odjet 5 rozjížděk pro raceboardy a 4 pro techna. Občas přicházely poryvy, které se daly využít pro jízdu ve skluzu a tak díky tomu někdo získal náskok skoro o půl kola. Navečer si mohli závodníci pochutnat na špekáčcích na grilu a zapít je sponzorovaným pivem od Starobrna.

V neděli už to s větrem bylo slabší. Nejdříve byl start odložen a první start proběhl kolem poledne. Vítr vál více ze severu a tak chodily poryvy více od břehu. Dokončila se nakonec pouze jedna rozjížďka. Dále byl vítr dost nepravidelný a z různých směrů, takže se závodní komise rozhodla závod ukončit. Později byly vyhlášeny výsledky a závodníci si odnesli různé drobné ceny. Velký dík patří organizátorům z TJ Rapid za dobře uspořádaný závod.

Celkové výsledky

Raceboard – krajský přebor – 1. Jan Skřepek, 2. Petr Vrána, 3. Michal Marek
Raceboard – absolutní pořadí – 1. Jan Skřepek, 2. Marcel Heško, 3. Pavel Kamenský
Techno 293 – 1. Tomáš Řezníček, 2. Klára Samcová, 3. Štěpán Mastník

Fotogalerie

Jarek + Zdenek Vykydal, Miloš Řezníček

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..