Soustředění a Bochnatková regata na Dářku 2023

Od 1. do 5. července 2023 se na Velkém Dářku konalo další windsurfingové soustředění dětí ve třídě Techno 293. Přijelo celkem 38 mladých surfařů. 11 z nich začalo s windsurfingem teprve nedávno a tak bylo zapotřebí více trenérů, kteří jim věnovali svoji péči. Trenérů bylo celkem 8. Děti byly rozřazeny do družstev podle zkušeností a výkonnosti.

Tento rok byly dobré větrné podmínky, takže se trávilo hodně času tréninkem na vodě a již nezbývalo tolik času na probírání teorie. Skoro každý den foukalo, takže pokročilejší závodníci jezdili ve skluzu. Silnější poryvy větru byly náročnější pro ty, co teprve začínali a museli tak častěji vytahovat plachtu z vody, ale na konci soustředění to zvládali již lépe.

Kromě ježdění na vodě se stihly asi dva výlety na kole do blízkého okolí. Nechyběla tradiční návštěva „vagónu“ v Polničce a okružní jízda přes Pilák. Večery byly naplněny hraním vybíjené na pláži nebo dalšími zábavnými hrami.

Po soustředění ve čtvrtek 6.7. začal závod Bochnatková regata, ve kterém mohli účastníci zúročit nově nabyté zkušenosti ze soustředění. Bohužel se přes týden vítr vyfoukal a na závod už ho nebylo dostatek. Závodní komise v proměnlivých podmínkách stěží uspořádala 2 rozjížďky. Silnější poryvy chodily v intervalech, které stačily jen tak tak na objetí jednoho kola a poté vítr zcela vypínal. Kvůli tomu musely být rozjížďky několikrát přerušeny. V pátek se už na vodu vůbec nevyjelo a tak se bohužel nesplnily podmínky pro pohárový závod.

Výsledky závodu

Fotogalerie ze soustředění a závodu – Jarda Roušal

Fotogalerie z tréninku

By Jan Skřepek

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..