MČR 2010 Raceboard 26.-29.8.2010

 Pozvánka na Mistrovství České Republiky ve třídě Race

Plachetní směrnice

Vypsání závodu

Konečné výsledky

Fotogalerie

Průběh závodu…

 

 

1. den 26.8.2010…

Předpovídaný vítr na dvanáctou hodinu přišel až v jednu. Tentokrát předpověď vyšla…byl to "nářez". Po první rozjíďce se někteří vydali vyměnit plachtu a někteří již na břehu zůstali. Start byl postaven daleko od tábora, takže rychle si vyměnit plachtu nebylo technicky možné. Větru bylo naměřeno až 18 m/s, stálých kolem 14. Je třeba smeknout před všemi, kteří si s větrem poradili. Nejvetší pochvala patří Janě Slívové, která odjela všech 5 rozjížďěk a Josefovi Hromádkovi, který také v tomto silném větru statečně závodil, i když měl problémy s krátkým limitem. Vyškolit nás přijeli i windsurfaři ze Slovenska a zatím obsadili první místo v Racech. Formule se doslova proletěli závodem a po dnešních rozjížďkách je první Jan Skřepek.

2. den 27.8.2010…

Dnes fouká. Hodně fouká. Vážně hodně fouká. Odjely se tři rozjížďky a do 15:30 probíhá pauza. Předpověď slibuje na odpoledne zeslábnutí větru, ale zatím tady tomu nikdo moc nevěří. 

Je šest hodin a jsou odjety další dvě rozjížďky, takže celkem za oba dva dny je jich deset. Podle předpovědi měl vítr kolem páté hodiny slábnout, ale zde na Nechranicích tomu bylo zcela opačně. Někteří závodníci prolétli závodním polem úplně bez problémů, pro některé to však byl trošku boj. V sedm hodin závodníky čeká druhá ze tří večeří, kterou dostali ke startovnému a po té pestrý večerní program. Zítra je předpovídaných pět metrů, ale kdo by předpovědi po dnešním dni věřil…A na průběžné pořadí po dvou dnech závodu se podívejte níže…

RAC – po 10ti rozjížďkách: 

Fun – po 10ti rozjížďkách:

3.den 28.8.2010…

Dnešní den přinesl střední vítr, avšak hodně poryvový. Občasné přeháňky a nižší teploty doprovázely všechny tři odjeté rozjížďky. Kvůli změně směru větru byla jedna rozjížďka zrušena a tak na poslední den závodu zbývají Racům odjet jen 2 rozjížďky. Funy měly dnes odpočinkový den a doufají, že zítřejší den jim umožní dojet všechny vypsané rozjížďky.

4. den 29.8.2010…

Poslední den závodu provázel opět poryvový vítr, který z minima zesiloval až k deseti metrům za sekundu. Raceboardy odjely poslední dvě chybějící rozjížďky. Formulím scházelo pět rozjížděk a odjely je nonstop.

Mistrem České Republiky ve třídě Raceboard se pro letošní rok stal Jakub Slíva! Druhé místo v MČR obsadil Radim Kamenský a na třetím místě se umístil Jiří Král. V celkovém pořadí obsadil druhé místo Dzvoník Lukáš ze Slovenska a třetí Radim Kamenský. Pohárový závod ve třídě Fun vyhrál Jan Skřepek, druhý byl Jakub Zíma a třetí místo vybojoval Patrik Hrdina.

Fotogalerie

 

Martina Hrubá

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..