24 hodin Velkého Dářka 2013

 Zavodnici

Na start vytrvalostního maratonu se v sobotu 2.8.2013 přihlásilo celkem 11 závodníků, z toho 2 ženy. Předpověď nebyla nic moc, ale po obědě se vítr začal zvedat a ve 13:00 se již startovalo ve větru, který dosahoval rychlosti okolo 5 m/s a vál z oblíbeného severozápadního směru. K tomu svítilo sluníčko jako na Riviéře.

Tentokrát se upustilo od klasického plážového startu, protože pláže byly v obležení koupajících se návštěvníků. Místo toho se provedl start z brány neboli tzv. "rabbit start". Závodníci se ve velkém vedru občas osvěžovali krátce skokem do vody. Občas se podařilo jet i ve skluzu, ale poslední hodinu vítr stále více slábl až úplně utichl. Těm největším vytrvalcům se podařilo za 6 hodin objet 14 až 15 kol. Nejlépe se dařilo Radimovi Kamenskému. Toho pronásledoval nezdolný veterán Petr Kučera senior, který se z vody vrátil s rukama jako horník, který právě vyfáral z dolu.

V neděli se začalo se závoděním od osmé hodiny, ale protože se přehnala bouřka, všichni pokračovali až později. Vítr tentokráte vál pouze slabě z druhé strany od jihovýchodu a proto se odjela již jen další 2 kola.

 

 Ceny

 

Odpoledne bylo provedeno vyhlášení s rozdáním originálních ručně vyráběných cen. Pořadí se již v neděli nezměnilo. První dojel Radim Kamenský, následován Petrem Kučerou a jako třetí se umístil Petr Vrána. 

Výsledky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..