ERGO HESTIA CUP – BALTIC SEA CUP – SOPOT POLAND 19.-21.7.2013

Jana Na konci července se "Slíváci" s doprovodem zúčastnili polských závodů v přímořském městečku Sopot na severu Polska. Větrné podmínky nám slibovaly výborné podmínky pro trénink a závodění, tak jsme ve středu večer vyrazili. Po 9-ti hodinové cestě a 630km  nás čekal krásný výhled na krásnou širokou zátoku s nádhernými písečnými plážemi s teplotami okolo 20°C. Po krátkém odpočinku po cestě jsme hned začali strojit plachty, připravit prkna a šli jsme si zajezdit na mořské vodě. Závody pro Raceboard byli nakonec vypsány jen na sobotu a neděli, takže jsme tréninku, laďení materiálu a odpočinku mohli věnovat celý čtvrtek a pátek.

 

Slivaci

 

Do závodu Mistrovství Polska ve třídě Raceboard se přihlásilo celkem 23 závodníku včetně tří žen. Závod byl také součástí Ergo Hestia Cupu třídy Big Techno, takže s námi na vodě bylo vidět spoustu mladých a nadějných surfařů této světové třídy. Vypsání závodu bylo na 9 rozjížděk na tři dny pro Big Techno a 7 na dva dny pro Raceboard. V sobotu v 11 hodin jsme tedy odstartovali první rozjížďku. Moře nás nezklamalo a přivítalo nás rozbouřenými vlnami s větrem 6-7 m/s, v nárazech 10-11 m/s. Naše třída startovala jako první  se závodní tratí OUT, tak tomu bylo po celé závody. V sobotu jsme odjeli 4 rozjížky. V čele byli  Maksymilian Wójcik (POL7) následován bratrem Maciej Wójcik (POL71) , třetí byl Michal Pietrosiuk (POL 51). Jakub Slíva (CZE 6) vybojoval čtvrté místo, Martin Slíva (CZE22) se umístil na šestém místě a já (CZE26) na osmém místě :).

 

Plaz

 

Večer bylo pro závodníky i pro doprovod připraveno pohoštění v podobě grilovaného masa, klobás, jitrnic, salátů a piva, které potěšilo naše rozhoupané žaludky. Na neděli byl hlášen vítr až 20m/s, takže jsme v neděli vstávali plní očekávání co nám další den přinese. Odjeli jsme tři rozjížďky, ze začátku byl vítr o něco slabší než v sobotu ale postupně začal přibývat na síle a přicházeli silné poryvové nárazy do 12m/s. Ve třetí rozjíďce jsem si říkala, že jsem si měla vzít radši menší plachtu, ale nakonec jsem to zvládla i s mojí 8,5 m2.

 

CZE22

 

V celkovém pořadí 1. a Mistrem Polska se stal Maksymilian Wójcik (POL7) , 2. Maciej Wójcik (POL71), 3. Michal Pietrosiuk (POL 51). Naše česká výprava obsadila: Jakub Slíva(CZE 6) 5.místo, Martin Slíva(CZE22) se celkově umístil na 7.místě a na 2. v kategorii Masters. Já (CZE26) jsem obhájila 8.místo v celkovém pořadí a první místo v kategorii žen :)).  Závod byl profesionálně zorganizovaný. Nabyli jsme nových zkušeností ze soubojů se studenými Baltskými vlnami, silným větrem i zkušenými závodníky, proto se sem určitě rádi podíváme znovu a doporučujeme jako další zajímavý ws spot :).

  Aloha, Jana Slívová

Fotogalerie

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..