Senior Cup 2016

Uplynulý víkend 13. – 14. 8. 2016 se jel tradiční 41. ročník Senior Cup na Jesenici. Do závodu se přihlásilo 27 lodí, z toho 7 závodníků lodní třídy Optimist, 7 lodí třídy Katamarán a 13 borců třídy Raceboard. Závod byl vypsán na 5 rozjížděk.

Výsledky

Po zahájení P. Žehrou, ředitelem závodu a splnění nezbytných formalit se šlo na vodu. První startovali „opťáci“ za nimi „rejsy“ a jako poslední vyrážely Katamarány. Foukal proměnlivý vítr, který dle mého názoru v nárazech dosahoval snad 5 – 6m /sec. Po odjetí 3 rozjížděk a polední pauze se odjela ještě jedna rozjížďka a poslední se nechala na neděli.

V neděli jsme se větru bohužel nedočkali a po poledni byl závod ukončen a vyhlášeny výsledky. Pořadatelé připravili pro nejlepší závodníky pěkné ceny mezi nimiž nechyběly tradiční čepice a trička. Ve třídě Raceboard si vedl nejlépe Jirka Himmel, kterému to jezdilo jak za starých časů. Na druhém místě se umístil Pavel Hrubý před Petrem Kučerou sen. Pořadatelé ještě odměnili nejstarší závodníky jednotlivých tříd, kde v Grand Mastrech byl nejlepší Pavel Hrubý, v kategorii do 69 let Petr Kučera sen. a nad 69 let nestor českého windsurfingu Petr Haubolt. Jistě i jménem ostatních závodníků mohu poděkovat pořádajícímu oddílu za pěkný a příjemně strávený víkend.

Jarda Vykydal

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..