Jesenický marathon 2018

TJ LOKOMOTIVA Cheb uspořádala v sobotu dne 29.9.2018 závod, kterým byla uzavřena letošní sezóna na Jesenické přehradě, s názvem „Jesenický marathon Catamaran Open“

Do závodu se přihlásilo sedm borců ve třídě raceboard, sedm posádek ve třídě Catamaran Open a šest posádek v otevřené třídě kajutových plachetnic. Za hezkého počasí a slabého větru 1-4 m/s jsme odjeli velmi dlouhou rozjížďku.

Na start se postavily všechny třídy společně a závod tím získal na vzájemné rivalitě jednotlivých tříd. Bójku u hráze točil první Ruda Dolejš, následován Davidem Koblasou a Jardou Ouřadou. V druhé půlce závodu to byl souboj v lovení poryvů. Vítr se měnil jak na síle tak ve směru a vybrat ten správný kurz byl oříšek i pro zkušené jachtaře.

Závod ve třídě RAC vyhrál nakonec David Koblasa, který byl v cíli první i celkově. Za ním dojel na druhém místě Jarda Ouřada, na třetím místě Ruda Dolejš a v jeho těsném závěsu Standa Koblasa. Standa v závěru závodu mohutně dotahoval náskok prvních třech závodníků a chybělo opravdu málo, aby se probojoval na stupně vítězů. Páté místo obsadil Jirka „Bača“ Hrubý, šestý dojel Petr Gugalov a na sedmém místě skončil Pepa Hromádka. Pepa ač posilněn výborným gulášem nedokončil závod ze zdravotních důvodů.

Ve třídě Catamaran Open zvítězil Vladislav Ptašnik, druhé místo obsadil Kratochvíl Jan a na třetím místě skončila posádka ve složení Vladimír Hanák a Jana Hadašová.

Děkujeme všem za účast a pohodovou atmosféru. O zázemí závodu se opět dobře postarala osádka SURF BARU. Poděkování zaslouží i team rozhodčích závodu vedený Ivanem Sikorou.

Výsledky

autor: Jaroslav Ouřada

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..