Starobrno Cup 2019

Na Brněnské přehradě se v sobotu 25. 5. 2019 konal závod Starobrno Cup pro třídy Raceboard a Bic Techno. Byl vypsán jako Moravský regionální pohár a zároveň také jako Krajský přebor. Přihlásilo se celkem 12 závodníků ve třídě Raceboard a k velkému překvapení závodní komise také 14 mládežníků ve třídě Bic. Přispěla k tomu hojná účast závodníků a závodnic z Čech – nejdále asi z Plzně.

Ze začátku moc nefoukalo, takže toho mladí využili k radovánkám na mole a ve vodě na paddleboardech. Ačkoli byla voda celkem studená, tak bylo vidět, že je to baví a že si dovádění užívají.

V sobotu po poledni vál vítr asi ze všech směrů od jihovýchodu po severozápad v závislosti na tom, kde se zrovna kupily bouřkové mraky. S tím zápasili nejen závodníci, ale také závodní komise. Když foukalo napříč přehrady, tak si závodníci tréninkově zajezdili slalom a občas se svezli i ve skluzu. Přes všechny možné překážky se nakonec podařilo ušmudlat 4 rozjížďky, ve kterých často záviselo, kdo si nejlépe stoupne na startovní čáru a kdo chytne nějaký ten poryv.

Večer bylo pro závodníky připraveno pohoštění v podobě grilovaných špekáčků a také různých buchet včetně piva Starobrno a limonády zdarma.

V neděli to s větrem bylo ještě horší než v sobotu. Na vodu se nakonec nešlo a tak se mohly odpoledne vyhlásit výsledky. Pro závodníky byly přichystány různé ceny – kromě posledního si mohl každý vybrat podle libosti. Dalším závodem na Brně je 22. 6. 2019 Veterán Cup. Doufejme, že za lepších podmínek.

Celkové výsledky závodu

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..