RS:X Windsurfing World Championship, Weymouth

"Rovná voda a silný vítr je pro většinu závodníků křest ohněm", píše anglický zpravodaj. Ale pro naše závodníky by podmínky jen těžko mohly být lepší. V pátek odstartovalo Mistrovství světa olympijské třídy RS:X. Do anglického Weymouth přijeli hájit naše barvy Petr Kučera a Karel Lavický.

Po prvním dni je Karel 48, Petr 84 z celkového počtu 105 závodníků.

podrobné zprávy a fotografie ze závodu zde

prozatimní výsledky zde

Podívejme se jak si vedl Karel Lavický, celkově na 52. místě a Petr Kučera, celkově na místě 91. na Mistrovství světa ve třídě RS:X…..

Konečné výsledky:

 http://www.theresults.org/earth/rsxworlds/center_youtube.jsp

ČWA obdrželo vzpomínkové video na RS:X Windsurfing World Championship, Weymouth od Patrika Pollaka, které můžete shlédnout na následujícím odkazu……..

http://www.youtube.com/watch?v=_L8xglcZppw

Máte-li ještě zájem o podrobnosti a zhodnocení Mistrovství světa v Anglii třídy RS:X Petříkem čtěte dále….

Zdravím všechny příznivce a fanoušky olympijského windsurfingu, byl jsem požádán aÅ¥ shrnu letošní MS – RS:X  v anglickém Weymountu, který se konal od 3.-9.9.09. Tohoto podniku jsem se účastnil já ( Petr Kučera) a Karel Lavický. Na místo samé jsem se vypravil bohužel až těsně před závodem, protože jsem si nechtěl nechat ujít mistrovství v RAC. Určitě si říkáte proč jsem tam nebyl dávno před tím s Karlem, ale tuto sezónu jsem stejně nejel žádný světový pohár tak jsem se aspoň trochu zaměřil na třídu RAC. Bohužel moje situace nebude lepší dokud nedodělám školu…No dost fňukání a teď k samotným závodům. Místo samotné bylo jako kdyby ho stvořil sám Poseidon, snad na jeden den foukalo pořád i v noci. Co se týče zázemí tak nás trochu zklamalo, že nebyli připravení na lidi s obytkama. Nejbližší kemp byl 2km a bylo to fotbalový hřiště s jednou toi-toikou za 10liber na noc. Nezbylo nic jiného než spát na parkovišti před jacht-klubem, kde probíhá stavba olympijské vesnice pro jachting na rok 2012. Jinak vše běželo jak na drátkách. První a druhý den závodu byl tuze extrémní, protože vítr neklesal pod 30 kn ale naopak občas polechtal 40 kn. Bohužel jsem nepotvrdil svoji pověst větrného jezdce a potácel se kolem 40. místa díky mnoha pádům, zato Karel tomu dával plnej kotel a jezdil stabilně kolem 25. místa. Po 3 dnech kvalifikace byl na 45. místě a kdyby mu ten vítr neklesl tak se tam udrží jak nic. Mimo jiné je to náš druhý windsurfař (po Gaudlovi), který se dostal v historii do zlaté skupiny!!gratulace!! Situace se do konce závodu změnila jen nepatrně – Karel 53. a já 91. místo. Všechno je na stránkách RS:X včetně videoklipů Patrika Poláka, které stojí za kouknutí. Po závodu jsem se zbytkem posádky, kterou tvořila má Simka, máma a coach táta jsme se vypravili napříč Anglii po městech a památkách (Oxford, Londýn, Stonehenge atd..)

Celkově tuto akci hodnotím určitě pozitivně, protože jsem si tak rychle dlouho nezajezdil!!

Zdraví Petr Kučera jun.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..