MČR Raceboard 2016

Poslední a rozhodující den MČR na Rozkoši přinesl 3 rozjížďky, které potvrdily vedoucí pozici Adamovi Horkému a získal titul Mistra ČR ve windsurfingu ve třídě Raceboard! První Vícemistr, tedy stříbrnou medaili převzal Petr Kučera jun. a druhým Vícemistrem se stal Jakub Slíva. Boj na předních příčkách byl napínavý až do konce. Adam s Petrem výsledkově skončili se stejným počtem bodů, rozhodovala pouze „škrtačka“. Adam škrtl 2. umístění, kdežto Petr 3. a první místo bylo jasné.

Sloučena byla kategorie veterans a grandmasters (kvůli splnění kriterií k udělení titulu Mistra republiky), zde titul Mistr získal Martin Pospíšil. Stříbrnou medaili si odvezl Petr Čech a bronzovou Pavel Hrubý.

Výsledky

Gratulujeme všem závodníkům a přejeme vítr do plachet do zbytku závodní sezony a formu do sezony další.

Den 1. a 2.: MČR Raceboard na Rozkoši se potýká s ne úplně ideálním větrem, je trošku loterie komu přijde poryv a kdo zůstane stát, jelikož vítr je velice proměnlivý. Ale jsme rádi, že nám podmínky dovolily odjet během dvou dnů již 7 rozjížděk. Celkem se mistrovství účastní 24 závodníků včetně dvou žen.

Boj na předních příčkách je velice napínavý. Dle mezivýsledků je na první pozici Adam Horký v těsném závěsu s Petrem Kučerou jun. Se stejným počtem bodů. Třetí místo drží Jakub Slíva. Uvidíme jak se budou podmínky a pořadí vyvíjet dál.

Den 3.: Třetí den na Rozkoši přinesl jen tréninkový výjezd na start, nedostatek větru závodníky však donutil jet zpět na břeh a čekat na vítr, který bohužel nepřišel. Zítra je poslední den závodu a doufáme, že budeme mít možnost ještě bojovat o pořadí.

Foto: Ivan a Martina Žákovi, Jan Dlouhý, Martina Hrubá

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..